Skip to main content
Antenne Italique

Mémoire de l’air is een project van het collectief Antenne Italique, dat drie kunstenaars-onderzoekers, Justine François, Lucie Laluque en Juliette Thomas, samenbrengt om te werken aan een onderzoeks-creatieproject dat zich ontvouwt door middel van ontmoetingen, programmering van werken en workshops die publiek, kunstenaars (performers, choreografen, videomakers, muzikanten) en sociaal-wetenschappelijke onderzoekers samenbrengen.

In het verlengde van hun respectieve onderzoeks- en artistieke praktijken rond veranderde bewustzijnstoestanden, zijn ze geïnteresseerd in de aandachtsregimes waarmee we denken, ons voorstellen, leren en handelen in ons tijdperk dat gekenmerkt wordt door hyperstimulatie van informatie, wat sommige onderzoekers, waaronder Yves Citton, de ’economie van de aandacht’ hebben genoemd. Mémoire de l’air is een onderzoek naar de manieren waarop we aandacht besteden, van zappende afleiding tot methodische concentratie.
Wat bepaalt deze manieren van aandacht? Hoe manifesteren ze zich? Hoe vertalen hun combinaties zich in artistieke taal?

Ze pakken dit onderwerp aan door middel van programmering en ontmoetingen tussen kunstenaars en onderzoekers, workshops en werkplaatsen in maatschappelijke instellingen.

Dit multidisciplinaire project wordt ondersteund door de vzw Coupé Décalé.

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Stéphanie Bouteille
admin (at) entropieproduction.be
+32 491 07 20 76
Production manager
Thomas Frabolot
prod (at) entropieproduction.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles, Wallonie Bruxelles International and the Commission communautaire française (Cocof).

Bureau: P.A.C.O. (Pôle d’Accompagnement Collaboratif et Ouvert) - 17 Manchesterstraat 1080 Sint-Jans-Molenbeek


Subscribe

* indicates required

Intuit Mailchimp