Skip to main content
WE.LO(U)VE.RADIO
Aurélie Louve & Jeanne Louve

WE.LO(U)VE.RADIO is een reeks live radio-performances, die ’s nachts op locatie plaatsvinden, op initiatief van Aurélie Louve en Jeanne Louve.

Aurélie Louve heeft grote ogen om naar de schommelingen van de golven te kijken, lange benen om door bossen en vlakten te dwalen en grote oren om de geluiden van de wereld in haar op te nemen. Als een solitaire wolvin luisterde ze naar de geheimen van het zand dat door de duinen van de grote woestijn snelt, en ontmoette ze de huilende wind in de granieten nacht, tot ze haar plaats vond in een roedel die haar smaak voor geluidsherinneringen, lawaaierige landschappen en de gapende stilte deelt. De wolvenvriendinnen luisteren samen naar anderen om hun woorden beter te doorgronden, en nog beter over te brengen. Ze leggen hun grote oren te luisteren om geluidsverhalen te vertellen, over deze ronde en eindige, rijke en volle, levende wereld. Verhalen van heel andere omgevingen, voor degenen die bereid zijn te luisteren naar het gefluister en de versleten klankbeelden van een gefragmenteerde, praatlustige en toch stille wereld.

Jeanne Louve waagt zich geruisloos in dichte bossen, waarin mysterieuze stemmen en geritsel weerklinken. Ze loopt langzaam, de oren gespitst, met soepele bewegingen en een rillende vacht, en schiet plots tussen de zijdeachtige varens en woeste braamstruiken door om dichter bij haar prooi te komen. Het vergt intuïtie en geduld om de rumoerige roedel te verlaten en je eigen weg te gaan, om wat er is geweest achter te laten en je open te stellen voor wat er nu is... Jeanne Louve grijpt enkel de meest kwetsbare momenten want die hebben de meeste smaak. Vervolgens plukt ze met haar oren de gekozen geluiden, en laat ze ze zachtjes diep in het hol sudderen, om ze daarna samen met de andere wolvinnen te polijsten en vorm te geven. En tenslotte serveert ze ze aan de nieuwsgierige roedel, die hongerig is naar nieuwe geluiden, en geniet zelf ook van het festijn.

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Stéphanie Bouteille
admin (at) entropieproduction.be
+32 491 07 20 76
Production manager
Thomas Frabolot
prod (at) entropieproduction.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles, Wallonie Bruxelles International and the Commission communautaire française (Cocof).

Bureau: P.A.C.O. (Pôle d’Accompagnement Collaboratif et Ouvert) - 17 Manchesterstraat 1080 Sint-Jans-Molenbeek


Subscribe

* indicates required

Intuit Mailchimp