Skip to main content
AMATAMATA

In 2017 combineerde Bruno Freire zijn artistieke ervaringen in een voorstelling die het jaar daarop in première ging op het Festival Parallèle in Marseille. Op een fictieve en poëtische manier vertelt hij in deze voorstelling over zijn verlangen om overal het wonderlijke te zoeken.

Verder bouwend op deze voorstelling lanceert Bruno een serie die "L’abécédaire du merveilleux" (Het ABC van het wonderlijke) heet.

Voor de creatie van dit alfabet begint hij niet met A, zoals de logica het wilt, maar met M. In dit stuk doet hij choreografisch onderzoek rond de verbeelding van "M’Amazonie", als een immateriële metafoor. Hij beeldt zich misschien een reis in die nooit heeft plaatsgevonden : de reis van Noverre in het Amazonewoud, en laat zich hierbij inspireren door Descartes’ reis naar de tropen, die de Braziliaanse dichter Paulo Leminski in een psychedelische barokstijl beschrijft in zijn boek Catatau.

M is misschien afgeleid van matrinxã, een vis uit het Amazonegebied die bekend staat om zijn kannibalisme en over grote afstand migreert om zich voort te planten. M is misschien afgeleid van maniok, wat letterlijk het brood van het huis betekent. M is misschien afgeleid van mort, als de dreigende dood of de melancholie, als gevolg van een klimaatramp. M is misschien afgeleid van monster.

M is misschien een low-tech-solo-dans-gedicht waarmee je in je denkbeeldige archief op control+save drukt en zo bewaart wat overblijft van een bos dat op sterven na dood is.

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Anaïs Bastin
anais.bastin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Rocio Leza
rocio.leza (at) entropieproduction.be
+32 4 77 05 58 81
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International