Skip to main content

ZOO is een voorstelling die de mooie kant wil tonen van onze intelligentie die constant aan het dwalen is.

In een bos wacht Ives op zijn vrienden, samen met zijn namaakhuisdier. Een soort van paard zonder hoofd. Terwijl ze wachten vertellen ze elkaar verhalen. Het verhaal van een afvallig neuron dat besloten heeft de neocortex en het constante lawaai daarin te verlaten om zich terug te trekken in een bos. Daar ontdekt het neuron de stilte. Maar wanneer de nacht valt hoort het in de verte het geluid van een discotheek en het geritsel van varens. Het beseft dat er mensen komen. Twee geliefden stoppen en gaan liggen, net naast hem. Twee geliefden die nog nooit de liefde bedreven hebben. Maar ze liggen echt vlak naast hem!

ZOO is een solovoorstelling die op zoek gaat naar onze liefde voor het vertellen van verhalen, om de dingen die we niet kennen te compenseren met kleine vertellingen. Het onderzoekt hoe verhalen, die wij projecteren in zomaar verzonnen analogieën, een weerspiegeling zijn van de dingen die er in ons omgaan, die ons zorgen baren, ons geruststellen of hoop geven.
De tweede rol in deze theaterperformance is weggelegd voor een robot zonder hoofd met daarbovenop een zwart bord waarop je kan schrijven met krijt.

Creatie en vertolking: Jean Le Peltier
Technical work : Jean-François Roversi

Productie: Ives & Pony
Associëren productie: Entropie Production
Coproductie:
Au bout du plongeoir – Rennes
Honolulu – Nantes
LE QUAI CDN d’Angers
Atelier 210 - Bruxelles

Contact

General management
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Production manager
Florent Garnier
florent.garnier (at) entropieproduction.be
+32 487 76 83 16
Production manager - Projet Quartier Vincent Glowinski
Laura Ughetto
flaura.ughetto (at) insas.be

Entropie Production is suported by Fédération Wallonie Bruxelles