Skip to main content
Duo à l’encre

Gewapend met enkele kleine instrumenten (een tafel, een lamp, een camera, papier en Chinese inkt) vertelt Vincent Glowinski ons een verhaal, vergezeld van het delicate, verhalende en gesofisticeerde geluid van de drum van Teun Verbruggen.
Vanaf de aanvang zet de tekenaar een dans in. Zijn hele lichaam beweegt en tekent, niet enkel zijn penseel. En daar verschijnt de spin die al op de muren staat. De spin die lijkt op die van Louise Bourgeois. De spin die, in de psychoanalyse, de overmatige moeder voorstelt. En kijk nu, uit een van haar poten ontspruit er een wilde aap! Hij springt van poot tot poot, of van tak tot tak. Hij gaat op zoek naar zichzelf, ergens tussen een ruw uitgewerkte mens en een kreupele aap. Hij transformeert zichzelf in een octopus, soepel en organisch. Het lijkt wel iets embryonaals. Je zou kunnen zeggen dat de artiest zich vragen stelt bij de conditie van het mens zijn, bij het zijn in de wereld. Daarna komt er een marionet bij aan te pas, een vilten hart, een skelet. Want alles eindigt natuurlijk bij de dood, zelfs wanneer de dans van het leven schitterend is.
De oorspronkelijke Franse tekst van deze Nederlandse vertaling is naar een artikel van Muriel de Crayencour op www.mu-inthecity.com.

Voorstelling met tekeningen, marionet en live muziek.
Vincent Glowinski (tekening) en Teun Verbruggen (drum)
Productie: Entropie Production

http://www.vincentglowinski.com/fr/52/duo-a-l-encre

Foto ©Guy Kokken

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Anaïs Bastin
anais.bastin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Camille Bono
camille.bono (at) entropieproduction.be
+33 6 33 23 06 21
Production manager - Projet Quartier Vincent Glowinski
Laura Ughetto
laura.ughetto (at) insas.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International