Skip to main content
Grand Tetras

In het begin zijn er herinneringen aan een dans die nooit eerder gezien is, zelfs niet op video. Het zijn de fotografische sporen en archiefteksten van Jean Weidt, een danser en tuinman uit de jaren twintig. De dans lijkt gedreven door de concrete en doeltreffende gebaren van het tuinieren en zet de actie van de dans en de teelt van de aarde in relatie tot elkaar.
Omdat er slechts fragmenten van deze gebaren en teksten overblijven, ontstond de noodzaak om methodes te verzinnen om de toewijding van het hart, het werk van de handen en de betrokkenheid van de gezichtsspieren in deze dans te benaderen.
De verkenning rond vergeten bewegingen is een proces dat ik wil delen alsof ik een verdwenen aanwezigheid opspoor, op zoek naar aanwijzingen van een dier dat op het randje van uitsterven is. Hoe kan men de verbeelding prikkelen en figuren laten verschijnen in de kloof tussen een verdwenen en gefantaseerd origineel en een huidig lichaam dat probeert in deze spookachtige gebaren te glijden?

Creation and performance : Marion Sage
Sound Creation : Anne Lepère
Light Creation : Estelle Gautier
Grand Tetras making : Marilyne Grimmer
Perch construction : Marine Brosse
Collaborations : Florence Casanave, Louise Chardon, Christine Gabard et Anja Röttgerkamp
Dramaturgy : Anna Muchin, Maud Pizon et Marie Pons
Photo and video : Zoé Tabourdiot

Coproduction : Le Vivat, scène conventionnée d’Armentières, Charleroi Danse, centre chorégraphique de Wallonie-Bruxelles, Le Ballet du Nord - CCN de Roubaix Hauts-de-France.

Supports:
la DRAC Hauts-de-France
la Fédération Wallonie-Bruxelles
la SACD Belgique
Honolulu de Nantes

Residencies : Le Théâtre de Poche de Hédé-Bazouges, Le Jacques Franck - Centre culturel de Saint-Gilles, La Fabrique de Théâtre de Frameries, Les Archives Départementales du Nord à Lille, Le Théâtre Jacques Tati d’Amiens, le Phénix - scène nationale de Valenciennes (dans le cadre des cliniques dramaturgiques), L’échangeur – CDCN Hauts-de-France (dans le cadre de « Studio Libre »).

Portfolio

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Anaïs Bastin
anais.bastin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Camille Bono
camille.bono (at) entropieproduction.be
+33 6 33 23 06 21
Production manager - Projet Quartier Vincent Glowinski
Laura Ughetto
laura.ughetto (at) insas.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International