Skip to main content
Jean Le Peltier

Ives & Pony presenteren: een voorstellingen van Jean Le Peltier. Verhalen die verteld dienen te worden op een scène, al hoeft dat niet per se met taal. Verhalen die stuk voor stuk gevoelens aan de oppervlakte brengen. Gevoelens in de omgeving, gemeenschappelijke gevoelens, impliciete, gedroomde of weggestopte gevoelens. Of hoe je mythologische elementen oproept die rondzwerven in ons heden en ontdekt dat er in het naïeve iets groots zit, in het eenvoudige iets waardevols.

Vincent Lécuyer schrijft in verband met Jean Le Peltier :

Jean is een schrijver van het buitenleven. Hij trekt over bergen, door bossen of ijsbanken zoals een avonturier bepakt met rugzak. Het doet ons denken aan hoe we als kind vertrokken op boten, kano’s en prauwen, klaar om onze angsten van het leven en het zwart te bestrijden, klaar om te groeien, jezelf te ontdekken - zowel in jezelf als in anderen. Jean schrijft kleine theatrale heldendichten van innerlijke avonturen. De ontmoeting is daarin belangrijk, of ze zich nu voordoet of niet. En het is altijd een vrolijk feest wanneer we elkaar blijken te begrijpen. Maar wanneer Jean de slapende reuzen wakker maakt en de naïeve wereld van de kindertijd verkent, waar je alleen bent en waar alles enorm belangrijk en aangrijpend is, dan is hijzelf niet zo naïef. Hij leidt de reuzen om de tuin om hen belangrijke, existentiële, wetenschappelijke, filosofische... vragen te stellen. Het lijkt wel alsof we aan een kampvuur zitten en luisteren naar iemand die bijna obsessioneel nieuwsgierig is naar alles, iemand die verliefd is op het leven, gedreven om antwoorden te vinden en om het absolute te ontdekken. En jammer genoeg voor jullie, jullie die gestopt zijn met vragen te stellen, gestopt met de wereld en de tijd te verkennen, werkt dat wat hij doet erg besmettelijk.

ivesandpony.com

Foto © Sirot Balboni

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Manon Faure en intérim
admin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Rocio Leza
rocio.leza (at) entropieproduction.be
+32 4 77 05 58 81
Communication manager
Marie-Sophie Zayas
infos (at) entropieproduction.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International