Skip to main content
Mathilde Maillard / Club Travail

Mathilde Maillard groeide op in Saint-Nazaire en koestert sindsdien een milde verslaving aan de sfeer van zeehavens.
Daarnaast werkt ze sinds 2011 samen met l’Amicale: eerst als producent en projectcoördinator, daarna als actrice en auteur met On traversera le pont une fois rendues à la rivière. In 2017 ontwikkelt ze CLUB TRAVAIL, een project om de intieme relatie tussen mensen en hun werk te onderzoeken.
In deze meerlagige constellatie creëert ze ontmoetingsschema’s waarin ze de bekende vorm van de "conversatie" herziet: van online ontmoetingsplatformen die meer op Arbeidsbureaus van de Liefde lijken ; in Petit Milieu met Samuel Hackwill ; met radiodialogen en liedjes voor alle soorten werknemers; met De près on ne voit que la peinture (Van dichtbij zie je alleen de verf) waar zij, Samuel Hackwill en Maxime Lacôme (en een groep afgelegen futurologen), proberen een niet erg grappig woord (werk) te laten weerklinken met woorden die zachter voor het oor zijn (zoals looped liedjes of ter plekke waarzeggerij), en met Le Tarot du travail (De Tarot van het Werk) , een collectief intelligentiespel dat op onze amateur en spontane kaartleesvaardigheid rekent om te experimenteren met wijzere en wenselijke verbindingen tussen werk en het dagelijks leven, collega’s en levende wezens.
Ze vindt het vreemd om in de derde persoon over zichzelf te praten, maar jullie begrijpen wel dat zij degene is die jullie nu toespreekt.

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Stéphanie Bouteille
admin (at) entropieproduction.be
+32 491 07 20 76
Production manager
Rocio Leza
rocio.leza (at) entropieproduction.be
+32 4 77 05 58 81
Communication manager
Marie-Sophie Zayas
communication (at) entropieproduction.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles, Wallonie Bruxelles International and the Commission communautaire française (Cocof).

Bureau: P.A.C.O. (Pôle d’Accompagnement Collaboratif et Ouvert) - 17 Manchesterstraat 1080 Sint-Jans-Molenbeek