Skip to main content
Passion for fear

Passion for fear is een werk in uitvoering, opgevat als het tweede deel van een tweeluik volgend op Hello world.

Passion for fear is een performatieve solo, een combinatie van digitale werelden, archieven en interactiviteit, rond de samenzweringsficties die voortkomen uit sociale netwerken, hun politieke component en hun gevolgen voor onze realiteit.

De gebeurtenissen van 11.09.2001 leidden ertoe dat veel angstzaaiers [1] hun krachten op het internet bundelden om te proberen de onverklaarbare aard van deze gebeurtenis te verklaren. Er zijn talloze ficties ontstaan in een ’web’-versie, in navolging van oude samenzweringsverhalen. In 2021 heeft de Covid-crisis geleid tot een heropleving van nieuwe ficties, waardoor ik groepen mensen heb ontmoet die gepassioneerd zijn door angst, zowel op Télegram als bij demonstraties in Frankrijk en België.

Passie voor angst is een uitnodiging om gebruik te maken van de kunstgrepen van live kunst om collectief de mechanismen van deze vertogen en de kapitalistische politiek van angst die ze voortbrengen te begrijpen, te delen en zichtbaar te maken.

Het is een uitnodiging om collectief te geloven in ons vermogen om een ander soort fictie uit te vinden, te produceren en te verspreiden.

Gemaakt door Maxime Arnould
Productie: Entropie Productie
Met de steun van: wpZimmer (Antwerpen), Point Éphémère (Parijs), Libitum 2023, La Bellone (Brussel), Le Delta (Namen), WorkspaceBrussels.


[1Angstzaaiers zijn hier alle mensen die, net als ik, op het internet antwoorden proberen te vinden op hun angst voor de echte wereld waarin ze leven

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Stéphanie Bouteille
admin (at) entropieproduction.be
+32 491 07 20 76
Production manager
Thomas Frabolot
prod (at) entropieproduction.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles, Wallonie Bruxelles International and the Commission communautaire française (Cocof).

Bureau: P.A.C.O. (Pôle d’Accompagnement Collaboratif et Ouvert) - 17 Manchesterstraat 1080 Sint-Jans-Molenbeek


Subscribe

* indicates required

Intuit Mailchimp