Skip to main content
Albert Quesada

OneThowThreeOneTwo (2015), een duo geïnspireerd door de wereld van de flamenco, en tot slot VIVA (2016), waarin amateurgezelschap De Genoten De Vier Seizoenen van Vivaldi danst.

Quesada danst voor het gezelschap ZOO/Thomas Hauert (Accords, You’ve Changed, In Vivo Danse, Mono, Inaudible) sinds juni 2009. Hij heeft ook gedanst voor Benjamin Vandewalle. In 2017 werkt Quesada aan een nieuwe productie, samen met hedendaagse muziekcomponist Octavi Rumbau
Albert Quesada werd geboren in Spanje in 1982. Hij woont in Brussel en Barcelona. Na zijn studies filosofie en multimediatechniek begon hij aan een vorming als danser aan MDT (Amsterdam, Nederland) en PARTS (Brussel, België).

Quesada beschouwt het onderzoek naar muzikale structuren en compositie als het hart van zijn werk. Het resultaat van zijn onderzoek is een choreografische taal die de toeschouwer een centrale plaats geeft in zijn werk.

Sinds zijn ontmoeting met ZOO/Thomas Hauert begon Quesada de bewegingen van een gezelschap en de dynamiek ervan te onderzoeken. Met zijn gezelschap ACME creëert hij podiumwerk en doet hij educatieve projecten. Het gezelschap is samengesteld uit mensen waarmee Quesada op lange termijn samenwerkt: Marcus Baldemar, Federica Porello, Mireia de Querol, en Zoltán Vakulya.

Samen met Katie Vickers heeft Quesada twee educatieve programma’s geregisseerd in de Verenigde Staten: het ‘Theatre and Dance Summer Program’ in de Mercersburg Academy en een programma met de titel ‘Practicing Performance / International Dance Festival’ voor Ohio State University.
Zijn stuk van 2005, Solo on Bach & Glenn toert heden nog steeds. Dit eerste stuk werd het uitgangspunt voor het duo Solos Bach & Gould in 2010. In 2011 regisseert hij Trilogy met Vera Tussing: drie korte opvoeringen die een muzikale structuren verkennen.
Vervolgens richtte Quesada zich tot meer ambitieuze stukken: Ensemble (2012), Slow Sports (2012), Wagner & Ligeti (2014), waarin Quesada onderzoekt hoe mensen orkestmuziek ervaren, Slow Sports Outdoor (2014), Slow Sports Kids (2015),

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Anaïs Bastin
anais.bastin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Camille Bono
camille.bono (at) entropieproduction.be
+33 6 33 23 06 21
Production manager - Projet Quartier Vincent Glowinski
Laura Ughetto
laura.ughetto (at) insas.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International