Skip to main content
Hello world

Hello world is een performanceproject tussen digitale kunst en persoonlijke vertelling. Het onderzoek is gestructureerd op de angst die ik ervaar bij het zien van drones, vooral vanwege hun dubbele identiteit: zowel een oorlogswapen als een kinderspel. Ze zijn steeds vaker aanwezig in onze landschappen, op straat, in het park of tijdens demonstraties. Vooral sinds de gezondheidscrisis worden ze gebruikt als een middel om de bevolking te controleren.
Het beeld van de oorlog is niet langer een verre gebeurtenis, het neemt de metafoor van een vogel. Ik realiseerde me dat ik me geen plek kon voorstellen waar ik me op mijn gemak zou voelen in hun aanwezigheid, ook al worden ze verondersteld mij te beschermen. Uitgaande van deze observatie is de creatie gebaseerd op onze hedendaagse geschiedenis, op de verschillende nieuwsberichten of getuigenissen die zijn verzameld om te zoeken naar elementen van een antwoord: bescherming tijdens de zwarte pest, het instellen van veilige ruimtes voor onderdrukte mensen, zelfverdedigingsworkshops of hacktivism.

Hoe hebben politieke situaties ons ertoe gebracht om onze veilige ruimtes te herzien? Hoe heeft technologie onze relatie met de openbare ruimte en de natuur veranderd?
Hello world is een solostuk waarin ik mijn eigen rol speel. Op het podium word ik begeleid door een drone die ik geprogrammeerd heb om mijn gezicht te herkennen en me te volgen waar ik ook ga. Wat mij interesseert voor het onderzoek is om de theatraliteit van de drone, oorspronkelijk een oorlogswapen, te verkennen. Ik ben van plan om verschillende scènes uit het verzamelde materiaal te schrijven et voor te stellen: door een voorouder die de zwarte pest overleefde te spelen, door video’s uit interviews te projecteren, door me in de virtuele realiteit te storten op zoek naar antwoorden, door een workshop over zelfverdediging in scène te zetten, enz.

Hello world wordt gesteund door het Franse Ministerie van Cultuur in het kader van het CHIMERES-programma bij Lieu Unique - Nantes, en kreeg schrijfhulp van de vereniging Beaumarchais-SACD.

Residenties: libitum Adlib’ production - Vaugine (FR), La fabrique de théâtre - Framerie (BE), La Bellone - Brussel (BE), CAMPO/Victoria - Gent (BE), la Ménagerie de Verre - Parijs (FR) Ateliers Mommen - Brussel (BE), workspacebrussels - Brussel (BE).

Met de steun van de Fédération Wallonie-Bruxelles, Service général de la création artistique - Direction du Théâtre.

Maxime Arnould wordt begeleid door Entropie Production.
Creatie 2023.

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Anaïs Bastin
anais.bastin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Camille Bono
camille.bono (at) entropieproduction.be
+33 6 33 23 06 21
Production manager - Projet Quartier Vincent Glowinski
Laura Ughetto
laura.ughetto (at) insas.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International