Skip to main content
Hello world

"Hoe ziet jouw safe place* eruit?"

Hello world is een autonome technologische installatie waarin Maxime Arnould en een drone samenleven. Welkom in een geprogrammeerde wereld die reageert op onze emoties.

Door middel van dit stuk confronteert Maxime Arnould zijn angst voor drones en hun dubbele identiteit van oorlogswapens en speelgoed, en vraagt zich af "Hoe kan technologie een medium worden van projectie en creatie van nieuwe ecosystemen?" In een crisissituatie zoals nu lijkt het belangrijk de bewakingsmiddelen die het hedendaagse landschap vormen (thuis of daarbuiten) te herzien, evenals de beschikbare middelen om terug te vechten.

*Een safe place kan een comfortabele schuilplaats zijn, een plaats van bescherming of een geruststellende ruimte. In een activistische context is het bedoeld voor mensen die onderdrukt en gediscrimineerd worden, hetzij vanwege hun geslacht, hun afkomst, hun seksuele geaardheid, hun politieke of religieuze ideologieën. Het gunt ieder het recht, in een groep of alleen, om tot rust te komen, om zich vrij te uiten zonder vooroordelen of ontkenning van hun ervaring, in een gemeenschappelijke zoektocht naar activistische hulpmiddelen en perspectieven.

Regisseur en performer: Maxime Arnould
Toneelschrijver: Sara Vanderieck
Verlichting en toneelregie: Sibylle Cabello
Geluidssamenwerking: Noam Rzewski
Samenwerking scenografie: Louise Siffert

Productie: Anaïs Bastin, Pierre-Laurent Boudet, Rocio Leza voor Entropie Production
Coproductie : La Balsamine (Brussel, Be)
Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles, Service général de la création artistique - Direction du Théâtre.
Frans ministerie van Cultuur in het kader van het CHIMERES-programma in Lieu Unique - Nantes
Schriftelijke ondersteuning: Association Beaumarchais-SACD.
Residentie plekken: Ateliers Mommen (Brussel, Be), CAMPO/Victoria (Gent, Be), La Bellone (Brussel, Be), La cômerie - Montévideo / CWB (Marseille, Fr), La Fabrique de Théâtre (Framerie - Be), La Ménagerie de Verre (Parijs, Fr), Le Delta (Namen, Be), Libitum Adlib’ production (Vaugine, Fr) en workspacebrussels (Be)
Met dank aan : Audrey Apers, Michele De Luca en Léa Tarral

Creatie 2023.

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Anaïs Bastin
anais.bastin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Rocio Leza
rocio.leza (at) entropieproduction.be
+32 4 77 05 58 81
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International