Skip to main content
Vincent Glowinski

Vincent Glowinski is een street artist die beter bekend staat onder zijn pseudoniem Bonom. De laatste jaren heeft hij zichzelf uitgedrukt op de muren van een heel aantal steden, maar ook met plastisch werk en met werk op het podium.

"Vincent Glowinski, met artiestennaam Bonom, heeft eerst in Brussel en later internationaal een sterke reputatie opgebouwd dankzij zijn gigantische werken verspreid over de stad. In eerste instantie was hij bekend voor zijn werk als graffitispuiter, maar de kunstenaar werd “ontmaskerd”. Sindsdien werkte hij aan verschillende projecten waarin hij de grenzen aftast van de beeldende kunst (creatie van de beeldhouwwerken in lederen perkament), performance art (Human Brush) en verschillende teken- en schildertechnieken. Zijn stedelijke creaties, of ze nu besteld zijn door anderen of zelf door hem ondernomen zijn, laten niemand onverschillig. Zijn werk bevat een soort van macabere esthetiek; onderwerpen die vaak terugkeren zijn reusachtige, monstrueuze of mythische dieren, skeletten of zelfs foetussen. Zijn bijzondere verbeeldingskracht ontleent haar kracht aan vertellingen, legendes en mythische verhalen. Dergelijke verhalen hebben een veelzeggende onderliggende structuur die de werkelijkheid aan het licht brengt en de huidige fundamenten in vraag stelt. De primitieve motieven van Bonom plaatsen zo anarchistische wildgroei van de stedelijke ruimte tegenover de structurerende paradigma’s en de fantasie van vertellingen."

De oorspronkelijke Franse tekst hier vertaald naar het Nederlands werd geschreven door het Museum van Elsene ter gelegenheid van de tentoonstelling Pop-Up, Liens artistiques, zomer 2012.

http://www.vincentglowinski.com/

Foto : ©Ivan Put

Contact

General management
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be


+32 484 650 830

Production manager
Florent Garnier
florent.garnier (at) entropieproduction.be
+32 487 76 83 16
In administratieve residentie in Théâtre Varia
Sceptrestraat 78 - 1050 Bruxelles - BE -
Entropie Production is suported by Fédération Wallonie Bruxelles