Skip to main content
Clinic Orgasm Society

De Clinic Orgasm Society zag bijna per toeval het levenslicht in 2001, in Brussel. Het is een veelzijdige en multidisciplinaire artistieke groep. Elk project begint onder de impuls en onder de leiding van Ludovic Barth en/of Mathylde Demarez en wordt daarna uitgedacht door een kleine wisselbare kern van kunstenaars.
Waarom de naam Clinic Orgasm Society? We hebben niet lang zitten nadenken over de betekenis van deze samengebrachte woorden. De naam is pas later ontstaan, toen we beseften dat heel ons werk min of meer in verbinding staat met de kruisbestuiving van het organische met het mechanische. Sindsdien zijn we beginnen spelen met het idee van een maatschappij die op klinische wijze orgasmes creëert, en dat leek ons overeen te komen met de realiteit van vandaag. Op dezelfde manier hebben de titels van de voorstellingen van de Clinic Orgasm Society op het eerste gezicht weinig met de inhoud te maken. Het is aan de toeschouwer om het te bedenken, om een betekenis te projecteren op wat hij ziet, om te reageren met dat wat hijzelf kent. De Clinic Orgasm Society zal hem geen voorgekauwd werkstuk geven. Het enige wat ze doet, is de toeschouwer prikkelen om op zoek te gaan naar betekenis.
De Clinic Orgasm Society staat bewust ongeremd, experimenteel, ruw, volks en feestelijk op het podium. De Society creëert en verkent een ludiek en ogenschijnlijk chaotisch universum, vol gebreken, mislukkingen, brokstukken en ongelukken. Maar in werkelijkheid functioneert deze chaos met de precisie van een uurwerkmechanisme.
De Clinic Orgasm Society amuseert zichzelf met het in vraag stellen van haar relatie met het publiek. Met veel geduld en volharding
creëert ze verstorende vormen waarmee ze zich richt tot haar publiek. Ver van elk stichtelijk discours probeert ze in de eerste plaats werelden te creëren waarin een vreemde, absurde, tragische en belachelijke schoonheid zich kan ontpoppen. Een ballet van menselijk getrappel zeg maar, met als doel betekenis te geven aan de wereld.
Tot slot ziet de Clinic Orgasm Society zichzelf niet als een theatergezelschap, maar eerder als een virtuele plaats om te experimenteren. Het is een laboratorium waar de onderzoekers leven proberen te blazen in bedrijven op het podium die je kan beschouwen als monsterlijke creaturen die slechts amper coherentie vertonen. Het doel is performance art, theater en technologie met elkaar in aanraking te brengen.

http://www.clinicrgsmsociety.be/

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Anaïs Bastin
anais.bastin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Camille Bono
camille.bono (at) entropieproduction.be
+33 6 33 23 06 21
Production manager - Projet Quartier Vincent Glowinski
Laura Ughetto
laura.ughetto (at) insas.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International