Skip to main content
Gwendoline Robin

Nadat ze een opleiding heeft genoten in de beeldende kunsten creëert Gwendoline Robin al meer dan 20 jaar een oeuvre dat balanceert tussen installatie en performance; een oeuvre waarin ze haar lichaam op het spel zet en in gevaar brengt. Vuur en explosieven, glas en aarde, en sinds kort ook water zijn de elementen waarmee ze zichzelf in contact breng tijdens vluchtige acties, die tijd en plaats dichter bij elkaar lijken te brengen.
Sinds 2005 brengt ze haar performances op internationale dans- en performancefestivals in Europa, Canada, Chili, Australië en Azië. In 2007 was ze als artiest verbonden aan de Hallen van Schaarbeek, waar ze Ida De Vos ontmoette tijdens de "Dimanches de la Danse". In 2009 werkte ze samen met Ida De Vos om hun onderzoek naar de beweging en de verplaatsing in de ruimte voort te zetten. Ze werkte samen met artiesten uit andere disciplines: Garrett List voor de muziek, Karin Vyncke, Pierre Droulers, Boris Charmatz voor de dans, en ook met choreografe Louise Vanneste. Tijdens deze samenwerkingen groeide het verlangen om de woordenschat van haar opvoeringen te verweven met een meer dramaturgische structuur.
In 2013 omringt ze zich met een werkgroep: danseres Ida De Vos, beeldend kunstenaar, decorontwerper en lichtontwerper Simon Siegmann, en sound designer Olivier Renouf. Met deze ploeg wil ze haar onderzoek voortzetten en creëert ze de performance "J’ai toujours voulu rencontrer un volcan", getoond op het Kunstenfestivaldesarts in 2014, in Tour&Taxis.
Een landschap dat beetje bij beetje de tekenen vertoont van gebeurtenissen die over een bijna aardse kracht beschikken: er ontstaat een traject dat de kunstenaar deelt met het publiek, en het krimpt opnieuw samen onder de druk van het lichaam, het materiaal, het geluid en het licht.
In mei 2016 toonde Gwendoline Robin de performance "Cratère n°6899, in Les Brigittines, in het kader van Kunstenfestivaldesarts.
Het eerste traject van haar nieuwe project "A.G.U.A" (voorlopige titel).
In dit project smelten kunstonderzoek en wetenschappelijk onderzoek in elkaar over, en meer bepaald het onderzoek naar de relatie tussen Aarde, Water en Universum. Dit project zal worden getoond op Kunstenfestivaldesarts in mei 2018.
Gwendoline Robin geeft les aan de Academie van Schone Kunsten van Doornik, aan de ESA Le 75 en aan ter Kameren, in Brussel.
http://gwendolinerobin.be/

Foto ©Jorge De la Torre Castro

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Anaïs Bastin
anais.bastin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Camille Bono
camille.bono (at) entropieproduction.be
+33 6 33 23 06 21
Production manager - Projet Quartier Vincent Glowinski
Laura Ughetto
laura.ughetto (at) insas.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International