Skip to main content
Marion Sage

Marion onderzoekt beweging als choreograaf, dansonderzoeker en docent. Na een opleiding tot choreograaf aan de Abbaye de Royaumont in 2015-2016 begint ze haar onderzoek in het Théâtre du Vivat (Armentières) in het kader van het ’Pas-à-pas’-programma van de Drac Hauts-de-France in 2016-2017.
In 2017-2018 wordt ze begeleid door Happynest, een platform die artistieke ontwikkelingen steunt, onder leiding van het theatercollectief Superamas. Na het behalen van een Master in dans aan de Universiteit van Parijs 8, volgt ze in 2010-2011 de doctoraatsopleiding in Tanzwissenschaft aan de Freie Universität in Berlijn. Tegelijkertijd treedt ze op in verschillende projecten van beeldend kunstenaar Liaam Iman.
I
n 2011 begint ze les te geven aan de dansafdeling van de Universiteit van Lille.
In 2017 voltooit ze haar scriptie getiteld Critiques de danse et danses critiques dans la France des années 30 (Danskritiek en kritische dansen in de jaren dertig in Frankrijk) onder de co-directie van Anne Boissière en Isabelle Launay.

Ze werkt samen met andere choreografen als performer (Lara Barsacq, Thibaud Le Maguer, Liaam Iman, Gabriel Beck...) of als project begeleidster (Danya Hammoud). Met geluidskunstenares Anne Lepère bedenkt ze performances en workshops rond verhalen die mythologieën en recepten doorkruisen.

http://www.marionsage.net

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Stéphanie Bouteille
admin (at) entropieproduction.be
+32 491 07 20 76
Production manager
Rocio Leza
rocio.leza (at) entropieproduction.be
+32 4 77 05 58 81
Communication manager
Marie-Sophie Zayas
communication (at) entropieproduction.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles, Wallonie Bruxelles International and the Commission communautaire française (Cocof).

Bureau: P.A.C.O. (Pôle d’Accompagnement Collaboratif et Ouvert) - 17 Manchesterstraat 1080 Sint-Jans-Molenbeek