Skip to main content
Maxime Arnould

"Ik ben geboren in Reims (Frankrijk) in 1992. Ik volgde een opleiding tot acteur aan de Comédie de Reims, Centre Dramatique National, en studeerde regie aan het I.N.S.A.S in Brussel. Ik werk als performer en regisseur in mijn samenwerkingen met andere kunstenaars (Ivana Müller, Paola Pisciottano, Mikael Serre, Audrey Apers, Elsa Chêne).

Sinds 2019 maak ik voorstellingen en performances om te verspreiden in een kit-vorm, op de grens tussen digitale kunst en installaties. Mijn werk gaat over onderwerpen als ecologie toegepast op het gebied van podiumkunst of het gebruik van digitale voorwerpen (drones, computers, internet) om politieke en artistieke uitwegen te vinden in ons dagelijks leven.

In mijn dagelijks leven en werk besteed ik regelmatig mijn tijd om dingen die ik niet ken aan te leren of te proberen. Voor mijn eerste creatie Hello world moest ik een drone leren programmeren en besturen, een deel van de voorstelling autonoom maken, enz. Buiten de voorstellingen heb ik een aantrekkingskracht op dans (ik droomde er vroeger van om danser te worden), programmeren, hacken, video’s maken, tuinieren, muziek - alles wat me omringt maar wat ik nog niet kan bevatten. In de loop van de jaren heb ik ervoor gekozen me niet te beperken tot het weergeven van projecten, maar om aanvullende apparaten voor te stellen die naast de voorstelling ingezet kunnen worden, in verschillende vormen, mediums, en lengtes, die rechtstreeks met het onderwerp van een stuk te maken hebben.

Daarnaast co-creëer ik sinds 2019 een collectief performance stuk genaamd 3rd Wave dat de toepassing van ecologie op het gebied van de podiumkunst aanpakt. Dit voortdurend evoluerende stuk kan als performance worden verspreid via een kit; alsmede de organisatie van fora en een redactieproject." - Maxime Arnould

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Stéphanie Bouteille
admin (at) entropieproduction.be
+32 491 07 20 76
Production manager
Rocio Leza
rocio.leza (at) entropieproduction.be
+32 4 77 05 58 81
Communication manager
Marie-Sophie Zayas
communication (at) entropieproduction.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles, Wallonie Bruxelles International and the Commission communautaire française (Cocof).

Bureau: P.A.C.O. (Pôle d’Accompagnement Collaboratif et Ouvert) - 17 Manchesterstraat 1080 Sint-Jans-Molenbeek