Skip to main content
Fictional Islands de Aleppo

Aleppo een onafhankelijk platform gevestigd in Brussel, stelt openbare interventieprogramma’s voor evenals artistieke reflecties.
Elk seizoen opent Aleppo een imaginaire school, een gratis programma en toegankelijke performances, conferenties, projecties en leesgroepen gebaseerd op specifieke problemen en gedachten.

Kort overzicht van recente projecten van Aleppo:
 Can Nature Protest? (Manifesta, Palermo 2018, met Paul Maheke, Isabel Margarita Lewis, Emanuele Coccia),
 The Second Nature (Homo Novus, Riga, 2017, met o.a. Karabbing Film Collective, Elizabet Povinelli) ;
 Une vitalité indomptable (Festival Parallèle, MUCEM, Marseille 2017, met o.a. Anne-Lise Le Gac, Ana Pi) ;
 Black Market (Brussel 2016) ;
 The School of Exceptions (Santarcangelo 2016),
 The Body as Archive (Dansem, MUCEM, Marseille 2015, met Sofiane Ouissi en Arkadi Zaides)

Fictional Islands (Les îles fictives de la Méditerranée / Ingebeelde eilanden van de Middellandse Zee) is een programma samengesteld door Daniel Blanga Gubbay (Aleppo – Brussel) op uitnodiging van Festival DanseM 2018 in Marseille.

Dit programma werd bedacht in samenwerking met Pierre-Laurent Boudet (Entropie Production, Brussel) en Francesca Corona (DANSEM – Marseille)

De deelnemers van het programma zijn:
Anne-Lise Le Gac, Tropicantesimo, Malak Helmy, Tropicold, Invernomuto, Daniel Blanga Gubbay, Bassam Abou Diab, Jacopo Jenna, Sequoyah Tiger
Coproductie L’Officina en Entropie Production
in samenwerking met Montévideo en met samenwerking van Parallèle, Platform voor jonge internationale creaties.

Voorstelling:
Veel eilanden in de Middellandse Zee, zoals Monte Cristo, Khytrea of Isla Sagrado, zijn ontstaan in fictie. Als de verbeelding van de Middellandse Zee ontstaan is in de culturen en de eilanden, verandert de identiteit van het gebied dan wanneer er fictieve eilanden zouden bijkomen? En hoe zou je je vervolgens de folklore en de culturen van die nieuwe eilanden moeten inbeelden?

Dit programma verzamelt artiesten rond verschillende initiatieven, momenten van theoretische reflectie, geluidsinterventies en choreografieën. Bedoeling is om fictie in te zetten als politiek middel om het Middellandse Zeegebied en zijn fictieve geluid in vraag te stellen. Op deze artistieke reis kom je terecht bij een video-installatie van de Egyptische kunstenaar Malak Helmy, een gedanste dialoog tussen Jacopo Jenna en Bassam Abou Diab, een interventie van Daniel Blanga Gubbay, een concert van Sequoyah Tiger, het Black Med-project van Invernomuto (onlangs gecreëerd voor Manifesta12 in Palerme), de sferen gecreëerd door Anne-Lise Le Gac en Tropicantesimo.
Dit initiatief is een reis van interventie naar interventie, van eiland naar eiland, om een fictief verhaal te verbeelden dat kenmerkend is voor het Middellandse Zeegebied.

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Stéphanie Bouteille
admin (at) entropieproduction.be
+32 491 07 20 76
Production manager
Rocio Leza
rocio.leza (at) entropieproduction.be
+32 4 77 05 58 81
Communication manager
Marie-Sophie Zayas
communication (at) entropieproduction.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles, Wallonie Bruxelles International and the Commission communautaire française (Cocof).

Bureau: P.A.C.O. (Pôle d’Accompagnement Collaboratif et Ouvert) - 17 Manchesterstraat 1080 Sint-Jans-Molenbeek