Skip to main content
Juste avant la nuit

Drie jongens en één meisje. Niet echt vrienden, maar ze mogen elkaar best. Ze vertrekken op een reis per kano die hun ouders hebben georganiseerd. De reis brengt hen langs een paard, gekleurde wollen bivakmutsen die de schaamte wegnemen, een airbag voor het hoofd, een braamstruik, een open plek in het bos en een bodem die hen het gevoel geeft dat ze op een paar Nike Air Max lopen.

Een van de jongens is geblesseerd en kan niet mee op reis. Vanuit zijn bed beeldt hij zich een reis in met de andere drie. Bij hun terugkomst vertelt niemand hem wat ze hebben meegemaakt. Dus beslist hij om zelf een nieuwe reis te organiseren. Een illegale reis die ze alle vier zullen ondernemen en waarin ze verlaten plaatsen zullen verkennen.

JUSTE AVANT LA NUIT is een theaterstuk gebaseerd op een tekst van Jean Le Peltier in samenwerking met vijf andere artiesten:
Mohamed Boujarra (Danser) – Stephan Goldrajch (Beeldend Kunstenaar) – Magali Lefevbre (Beeldend Kunstenares) – Stine Hertel (Lighting designer) – Jan Rohwedder (Performer).
Wij komen van Frankrijk, Duitsland, Marokko, Israël en België. Wij zijn dansers, acteurs, performers, beeldend kunstenaars, fotografen.

Author, acteur: Jean Le Peltier
Dansers: Mohamed Boujara
beeldend kunstenaars: Stephan Goldrajch
beeldend kunstenaars: Magali Lefevbre
Licht: Stine Hertel
Performer: Jan Rohwedder
Productie: Ives & Pony + Rotterdam Presenta
Associëren productie: Entropie Production

Coproductie
La Balsamine (Bruxelles), L’Air Libre (Rennes), Au bout du plongeoir (Rennes), Les Fabriques (Nantes), Le Théâtre de Poche (Hédé), FFT (Düsseldorf)

Soutiens: Le BRASS (Brussel), Le Volapük (Tours)

http://ivesandpony.com/nuit/

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Anaïs Bastin
anais.bastin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Camille Bono
camille.bono (at) entropieproduction.be
+33 6 33 23 06 21
Production manager - Projet Quartier Vincent Glowinski
Laura Ughetto
laura.ughetto (at) insas.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International