Skip to main content

In navolging van het stadsproject Mythologies in Rennes, presenteert Vincent Glowinski een nieuwe creatie waarin hij live tekenen en light painting vermengt. In deze voorstelling brengt hij zijn podiumonderzoek van de laatste jaren samen.

“Multi-getalenteerd artiest Vincent Glowinski (autodictactisch tekenaar, choreograaf, danser, acteur ...) drijft zijn lichaam tot het uiterste bij de creatie van street-art en de gevaren die deze praktijk, alsook alle interacties tussen het organische en het urbanistische, met zich brengen.
Het “accident”, de krachtige ontmoeting tussen het oppervlak en het lichaam, is het kernritueel van het in scène zetten van deze ‘mise en abyme’ van (zwart) licht. Vincent Glowinski voelt dit “accident” - deze gewelddadige, beslissende impact - in zijn eigen lichaam. Het trauma wordt dus het hart van de kentering tussen speculatieve (gespiegelde) kunst en de artistieke incarnatie van live performance.

Met inkt in de hand wordt het lichaam van de graffitikunstenaar organischer en spiritueler. Door een paradoxale technologische connectie, wordt de materialiteit van dat lichaam licht en creëert het door zijn bewegingen een emotioneel krachtige realiteit, gedragen door zijn vergankelijkheid.
De dans tekent organische realiteiten die vervagen terwijl ze zich op ons netvlies tekenen en onze perceptie uitdagen… En dan, met onze zintuigen op scherp, worden we meegezogen door de perfect afgestemde soundscape van Eric Desjeux. De muzikant (die ook solo optreedt onder de naam Tzii) wist zijn elektronische geluidslagen heel goed hoe af te stemmen op de organische uitdagingen van de droomachtige tekeningen van Vincent Glowinski. Erg zelden maar begeleiden knetterende en kabbelende geluiden zo precies een heldere visie op de intieme relaties tussen kunst, lichaam en stad... "

Thierry Jolif voor Les Tombées de la Nuit

Concept, performance
VINCENT GLOWINSKI
Muziek
ÉRIC DESJEUX (Electronic)
TEUN VERBRUGGEN (Drums)
Videoprogrammeur
JEAN-FRANÇOIS ROVERSI
Lichtontwerper
DAVY DESCHEPPER

Productie : Entropie Production
Coproductie : Les Tombées de la Nuit, Le Festival du TNB - Théâtre National de Bretagne, Wiesbaden Biennale

© Photo Alain Armet

Portfolio

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Anaïs Bastin
anais.bastin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Camille Bono
camille.bono (at) entropieproduction.be
+33 6 33 23 06 21
Production manager - Projet Quartier Vincent Glowinski
Laura Ughetto
laura.ughetto (at) insas.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International