Skip to main content
Vincent Glowinski

Vincent Glowinski is een street artist die beter bekend staat onder zijn pseudoniem Bonom. De laatste jaren heeft hij zichzelf uitgedrukt op de muren van een heel aantal steden, maar ook met plastisch werk en met werk op het podium.

Vincent Glowinski is afkomstig van Parijs. Van 2005 tot 2008 studeerde hij aan de École nationale supérieure des arts visuels in Ter Kameren, Brussel, en daarna richtte hij zich volledig op zijn persoonlijke creaties, in Parijs en Brussel.
Met enorme graffititekeningen gaf hij zichzelf gedurende een tiental jaren op illegale wijze een stem, onder de naam van Bonom.

De laatste jaren werden er verschillende tentoonstellingen aan hem gewijd. Daar toonde hij schilderijen, sculpturen van leder en foto’s van zijn graffitiwerk.
Samen met Jean-François Roversi creëert hij de voorstelling Human Brush, waarin hij met zijn lichaam tekent op een scherm, aan de hand van apparatuur dat live zijn bewegingen vastlegt. Dit in samenwerking met de muzikant Eric Desjeux. Deze voorstelling leidde tot een residentie bij de choreograaf Wim Vandekeybus en zijn gezelschap Ultima Vez, waar Glowinski zijn eigen voorstelling maakte, Méduses. In 2010 maakt hij kennis met leerbewerker Geoffrey Corman, waarvan hij leert perkamentleder te bewerken. Sindsdien werkt hij ook met dat materiaal, waaruit hij grote skeletten en monumentale marionetten creëert. Samen met muzikant Teun Verbruggen (slagwerk) zet hij zijn podiumwerk voort. “Duo à l’encre” is een korte spontane en geïmproviseerde voorstelling die een miniatuurtheater voorstelt. Op het ritme van de muziek versmelten geanimeerde tekeningen en objecten op een bureau in een narratief werk. Het verhaal verandert en evolueert van het ene beeld in het andere.

Sinds enkele jaren ontwerpt Vincent Glowinski op locatie projecten op grote schaal, zowel met de apparatuur van Human Brush (Phenix, Valenciennes – 2015: Project in Cité Verley) als met stedelijke interventies en monumentale schilderijen. (Les Tombées de La Nuit - Rennes - 2017)
Toekomstige projecten zijn voornamelijk creaties in ateliers (grote marionetten, schilderijen op monumentale doeken) en participatieve projecten met verschillende soorten publiek (jongeren, studenten, mensen met een handicap…) Deze ateliers worden uitgevoerd in samenwerking met Bozar (Brussel – Be), Centre Pompidou (Parijs – Fr) en Destelheide (Be). Deze in ateliers gecreëerde stukken en de verschillende ateliers zullen uiteindelijk uitmonden in een creatie voorzien voor de lente van 2019.

http://www.vincentglowinski.com/

Foto : ©Ivan Put

Portrait of Vincent Glowinski for ArteTV

Vincent Glowinski (aka Bonom) | Bruzz International from Jose Huedo on Vimeo.

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Stéphanie Bouteille
admin (at) entropieproduction.be
+32 491 07 20 76
Production manager
Rocio Leza
rocio.leza (at) entropieproduction.be
+32 4 77 05 58 81
Communication manager
Marie-Sophie Zayas
communication (at) entropieproduction.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles, Wallonie Bruxelles International and the Commission communautaire française (Cocof).

Bureau: P.A.C.O. (Pôle d’Accompagnement Collaboratif et Ouvert) - 17 Manchesterstraat 1080 Sint-Jans-Molenbeek